„Co budu dneska vařit?“
Znáte to? Už vás nic nenapadá, dochází inspirace, nebo nevíte, na co byste měli chuť? Připravila jsem pro vás jídelníčky pro inspiraci. Jídelníčky jsou všechny z běžně dostupných surovin, rozdělených podle sezóny. Nebudete muset jet v lednu pro čerstvý fík do jižních krajin, abyste mohli dodržet navržený jídelníček, ani přemýšlet nad tím, kde sehnat úplně neznámou surovinu, o které jste nikdy neslyšeli.
„Co budu dneska vařit?“
Znáte to? Už vás nic nenapadá, dochází inspirace, nebo nevíte, na co byste měli chuť? Připravila jsem pro vás jídelníčky pro inspiraci. Jídelníčky jsou všechny z běžně dostupných surovin, rozdělených podle sezóny. Nebudete muset jet v lednu pro čerstvý fík do jižních krajin, abyste mohli dodržet navržený jídelníček, ani přemýšlet nad tím, kde sehnat úplně neznámou surovinu, o které jste nikdy neslyšeli.
Nevím, kdo ty jídelníčky, kterými se to v různých médiích hemží, sestavuje, ale já podle nich neuvařím. Fakt se mi nechce v zimě shánět třeba ony fíky. Proto jsem sestavila jídelníčky pro normální lidi s běžnými možnostmi nakupování, bez zdravotních a dietních omezení. Jsou sestaveny tak, aby byly pokud možno vyvážené, v každém týdnu je zelenina, najdete v něm ryby, sýry, luštěniny, ale i pokrmy pro ty, kteří si rádi pochutnají na bůčku a pořádném kusu vepřového.
Zároveň je spousta receptů z kategorie „to je hned“, protože většinou chodíme do práce a strávit několik hodin u plotny si dovolíme jen občas :-). U každého receptu je možnost vygenerovat nákupní lístek, a můžete si jej vygenerovat i na více dní.
Nemusíte podle nich vařit. Ale třeba vám budou užitečnou inspirací :-)
Tvorbou těchto jídelníčků jsem strávila několik měsíců, aby byly co nejpestřejší a zároveň vyvážené, proto prosím, abyste nekopírovali ani jinak nešířili obsah těchto stránek. Děkuji za pochopení a za fér jednání. Podmínky používání ZDE.
Postup: Nejprve si uvaříme 3 vejce natvrdo. Mleté maso promícháme se zbylými 2 vejci,... zobrazit recept
Postup: Uzenou krkovičku opláchneme a osušíme. Na pánev si dáme tuk a rozehřejeme.... zobrazit recept
Voňavá skořice je výborným hřejivým a posilujícím prostředkem, který zahání... zobrazit článek
Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek
Postup: Platýze omyjeme, osušíme papírovou utěrkou (pokud je s kůží, tak u ocasu kůži... zobrazit recept
Ubytování Zlín vám poskytne k výletům potřebné náležitosti, které se týkají možností, o kterých se vám doposud nesnilo. Penzion U Johana se vám bude jistě líbit, jelikož nabízí potřebný relax k tomu, abyste si krásně... zobrazit článek
Citlivě a vkusně zrekonstruovaný Hotel Singer naleznete v klidné obci Ludvíkov...